25/6/15

Πάμε μια βόλτα στην Αθήνα;



Ήρθε λοιπόν η τρίτη λυκείου και ο μοναδικός στόχος για μένα είναι να φύγω από σπίτι για να σπουδάσω μακρυά. Κάπου αλλού. Δεν με ένοιαζε τόσο ο προορισμός, όσο το ότι θα φύγω. Για καλή μου τύχη, ό,τι σχολή υπάρχει στη πόλη που μεγάλωσα δεν με ενδιέφερε. Έφτασε λοιπόν η μέρα που θα έβγαιναν τα αποτελέσματα. Ο δρόμος για το σχολείο ήταν ατελείωτος. Φτάνοντας εκεί είδα ένα αριθμό που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ: 16.386. Ένα νούμερο που μου έδινε το εισιτήριο να φύγω για άλλα μέρη, το εισιτήριο με το οποίο θα ξεκινήσει η φοιτητική μου ζωή. Μετά από πολλή συζήτηση με τους γονείς καταλήξαμε σε 2 επιλογές: Αθήνα ή Ρέθυμνο. Προσωπικά όπου και να πήγαινα δεν με ενδιέφερε και τόσο. Το θέμα μου ήταν ότι θα έφευγα! Οι πόλεις μπήκαν με τη σειρά στο μηχανογραφικό. Πρώτα η Αθήνα και μετά το Ρέθυμνο. Όταν έφτασε η μέρα να βγουν οι βάσεις τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα. Όταν είδα το "Αθήνα" δίπλα από το όνομα μου τρελάθηκα! Ήθελα να βγω και να το φωνάξω παντού!!
Ο πρώτος χρόνος γεμάτος τρέλες, γνωριμίες και ανακαλύψεις. Το θέμα που αντιμετώπισα έντονα ήταν, όταν γύριζα στα πάτρια εδάφη για διακοπές, όλοι μου έλεγαν "Ζούγκλα η Αθήνα ε;". Όχι ρε φίλε δεν είναι ζούγκλα επειδή το λέει μια παραλληλόγραμμη μαλακία που έχεις όλη μέρα ανοιχτή στο σπίτι και δε λες να την κλείσεις. Για ένα φοιτητή είναι ότι καλύτερο μπορεί να του συμβεί. Σου παρέχει πράγματα, ευκαιρίες και εμπειρίες που ένα παιδί από επαρχεία ποτέ δεν θα είχε την ευκαιρία να τα ζήσει. Σε κάθε γωνιά υπάρχει κάτι διαφορετικό να ανακαλύψεις. Κάθε περιοχή της Αθήνας έχει κάτι όμορφο να σου δείξει, κάτι δικό της, κάτι που την κάνει να την ξεχωρίζεις από τις άλλες. Ως Αθήνα έχει μαγικά μέρη να πας. Μέρη για όλα τα γούστα. Μέρη που ίσως δεν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα.  Ναι, δεν είναι όλα ρόδινα. Γιατί που είναι άλλωστε; Συμβαίνουν περίεργα πράγματα, ασυνήθιστα, αλλά μαθαίνεις. Μαθαίνεις να ζυγίζεις καταστάσεις, μαθαίνεις να προσέχεις τον εαυτό σου. Ξέρεις που να πηγαίνεις και που όχι. Παντού υπάρχουν μέρει που πρέπει να αποφεύγεις ώστε να μη προκαλέσεις την τύχη σου, απλά η Αθήνα, ως μεγαλύτερη, έχει περισσότερα τέτοια μέρη από άλλες μικρότερες πόλεις.
Όταν λοιπόν συναντάτε ένα φοιτητή που σπουδάζει στην Αθήνα και είναι από επαρχία, δεν χρειάζεται να του τονίζετε ότι η Αθήνα είναι ζούγκλα και επικίνδυνη. Το ξέρει. Απλά δεν τον ενδιαφέρει αυτή η πλευρά της. Αναζητά την άλλη πλευρά. Την όμορφη. Την μαγική. Τη πλευρά που κάνει την Αθήνα διαφορετική και που του προσφέρει πολλά πράγματα που θα του μείνουν αξέχαστα.



βραχάκια ^^

Τα βραχάκια είναι ένα μέρος κάτω από την ακρόπολη όπου μπορείς να δεις όλη την Αθήνα. Η μαγεία σ αυτό το μέρος είναι όταν ο ήλιος αποχαιρετά την Αθήνα.



Πίστεψε σε εσένα!
Κανείς δεν θα το κάνει, αν δεν κάνεις εσύ την αρχή!



Καληνύχτα φάτσες.
magicFairy*




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου