7/10/10

Έλα λοιπόν, λιγάκι ακόμα χαμογέλα! =)

   Ναι το λέω συχνά όμως δεν το λέω άσκοπα έτσι επειδή μ' αρέσει η φράση. Το λέω επειδή μ' αρέσει η πράξη! Το πρώτο που θα παρατηρήσω σ' ένα άνθρωπο είναι το χαμόγελό του, γιατί ίσως τον καταφέρω να μου χαρίσει ένα. Φορούσα δυόμιση χρόνια σιδεράκια για να έχω ένα όμορφο χαμόγελο και όταν επιτέλους τα έβγαλα είπα ότι δεν θα αφήσω κανένα να με κάνει να το χάσω! Ξέρεις πόσα μπορείς να πετύχεις μ' ένα  χαμόγελο? Πίστεψέ με πάρα πολλά! 
   Σχετικά με τα άτομα που σε αγαπούν να θυμάσαι ότι ένα χαμόγελο σου είναι η ανταμοιβή τους για όλα αυτά που κάνουν καθημερινά για εσένα. Που είναι δίπλα σου για να σε στηρίζουν, για να χαίρονται όταν είσαι χαρούμενος, να σε βοηθάνε στις δύσκολες στιγμές, να προσπαθούν να σε ανεβάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν όταν είσαι down και άλλα πολλά που μόνο εσύ και εκείνοι ξέρουν. Το χαμόγελο σου τους δείχνει ότι αυτά που κάνουν δεν πάνε χαμένα. Σε βλέπουν χαρούμενο και αυτό τους αρκεί. Νομίζω πως και για σένα ισχύει το ίδιο. Χαίρεσαι όταν καταφέρεις τον άλλο με κάτι που έκανες ή κάτι που είπες να γελάσει.
   Σχετικά με τα άτομα που θέλουν να σε βλέπουν να γίνεσαι όλο και πιο πολύ χάλια, ένα χαμόγελο σου τους χαλάει τον εγωισμό. Η χαρά σου τους κάνει να σκυλιάζουν. Μερικές φορές το βλέπεις από το βλέμμα που παίρνουν όταν σε κρυφοκοιτούν, ενώ εσύ γελάς.
   Μια μέρα μια φίλη μου ήταν πολύ χάλια για σοβαρό λόγο. Όταν την είδα της είπα <<Χαμογέλα λιγάκι.>> η απάντηση της με εντυπωσίασε και με τάπωσε <<Θα αλλάξει κάτι?>>. Θα άλλαζε για μένα. Θα ήξερα πως κατάφερα να σου κλέψω ένα χαμόγελο αλλά δεν θα το εννοούσες οπότε...=/ Θα έβλεπα να λάμπει αυτό το προσωπάκι έστω και αν η λάμψη ήταν ψεύτικη. Σ' αυτή την ερώτηση δυστυχώς δεν υπήρχε απάντηση.
   Και για να τελειώσω...να θυμάσαι ότι κάποιος είναι ερωτευμένος με το χαμόγελο σου! Εγώ θέλω να χαμογελάς συχνά. Δείξε αυτά τα δοντάκια =) Δείξε στα άτομα που είναι γύρω σου ότι σε κάνουν χαρούμενο και σε γεμίζουν ευτυχία. Είναι σημαντικό για εκείνους. Και αν δεις ότι κάποιος έχει ανάγκη από ένα χαμόγελο...χάρισε του το δικό σου!       

Α Μ Ο Γ Ε Λ Α  ΦΑΤΣΑ^.^  
να σε βλέπω χαμογελάς!


 

Όταν χαμογελάς λάμπει η φύση
κι ο ήλιος φαίνεται μπρος σου θαμπός,
μπροστά σου κάθε αστέρι έχει σβήσει
και τα μάτια σου ζηλεύει κάθε φως!


Όταν χαμογελάς, γλυκό αγέρι
τυλίγει και δροσίζει την καρδιά,
μες στο λιοπύρι και στο καλοκαίρι,
της άνοιξης φοράς τη μυρωδιά!


Μ' ένα χαμόγελο ολόκληρος αλλάζεις
και γίνεσαι γαλάζια εκκλησιά
κι ενώ είναι στιγμές που με τρομάζεις,
σβήνουν τα χείλη σου απ' το χάρτη τα νησιά!


Έλα λοιπόν, λιγάκι ακόμα χαμογέλα!
Γίνε ένα πλάσμ' αλλιώτικο κι εξωτικό!
Και μάθε πως μες στης ζωής την τρέλλα,
ένα χαμόγελο είναι το γιατρικό!

 
Στις δικιές μου φάτσες^^
Με ένα γλυκό χαμόγελο.
*KaL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου